kleuterlessen van kleuterkracht

Kleuterlessen

Kleuterlessen van Kleuterkracht

Kleuterkracht heeft diverse kleuterlessen, waarbij de kinderen van groep 1 en 2 (maar ook groep 3) bezig zijn in de kring en handelend vanuit spelsituaties. We bieden kleuterlessen aan, op de manier zoals het op de KLOS destijds werd geleerd en waarvan wij vinden dat het behouden moet blijven voor het kleuteronderwijs. De kinderen krijgen op deze manier een goede basis voor de rest van de tijd die ze op de basisschool doorbrengen.

Welke lessen zijn er voor groep 1 en 2?

We bieden kleuterlessen aan voor de groepen 1 en 2 (maar ook 3!) via de Kleuterkracht pakketten en thema’s. Binnen een pakket zitten alle beschikbare thema’s en afhankelijk van het pakket een aantal (pakket A of B), of alle leerlijnen zoals in pakket AB. Die leerlijnen behandelen allemaal het domein taal en lezen. Daar hebben we bewust voor gekozen om dit wat lastig handelend en concreet aan te bieden is. Met kleuterlessen van Kleuterkracht kun je echter direct aan de gang gaan. Zo zijn er de leerlijnen tekstbegrip, eindrijm, fonemisch bewustzijn, fonologisch bewustzijn, alfabetisch principe, woordenschat en bovendien functioneel lezen en schrijven.

Niveau van kleuterlessen

Tijdens de kleuterlessen wordt telkens het niveau aangegeven. Zo weet je direct voor welke leeftijdsgroep de les geschikt is. Handig toch! De kinderen kunnen ook zelf aan de slag gaan met de opdrachtkaarten en het bijgeleverde lesmateriaal, dat je kunt downloaden vanaf je eigen account op Kleuterkracht.

Wat voor lesonderwerpen zijn er voor kleuters?

We hebben al een flink aantal onderwerpen of thema’s klaar, zoals: In de Tuin, De Boswachter, Kleine Beestjes, Professor Iks, bekijk ze hier. Bovendien verschijnen er ieder jaar nieuwe onderwerpen en die worden automatisch weer opgenomen in een Kleuterkracht pakket abonnement. De onderwerpen bestaan vervolgens uit allerlei activiteiten, bijvoorbeeld ‘les 2.3 In de Tuin – Sessie 1’. Zo kun je eenvoudig samen met de kinderen aan de slag.

De kleuterlessen zijn digitaal en ook online te gebruiken.

Omdat onze kleuterlessen digitaal worden aangeboden, kun je deze op een computer, tablet als digibord aanbieden. Bovendien is dat online beschikbaar. Alle lessen zijn rijk geïllustreerd, waardoor je volop de aandacht kunt vasthouden.

Interesse? Wij bieden een probeerversie, maar je kunt ook al een thema bestellen voor slechts €5,50 per maand (4,- voor het thema en 1,50 per gebruiker).