Online lesgeven? Kleuterkracht zorgt ervoor!

Online lesgeven voor kleuters groep 1 2 3

 

Met Kleuterkracht hoeven kinderen geen leerachterstand op te lopen.

Lesgeven op afstand vraagt wel iets anders dan fysiek voor de klas staan, of in een groepje bij elkaar zitten. De oplossing is om na te denken over hoe je precies online les kunt geven. Je kunt natuurlijk zelf online lessen maken en voorbereiden, maar ook direct kiezen voor Kleuterkracht. 

Wat is Kleuterkracht?

Kleuterkracht biedt standaard al lessen aan, die via het internet worden gegeven en kunnen worden gepresenteerd op het digibord in de klas. De Kleuterkracht-pakketten die wij aanbieden, vallen binnen het domein taal- en leesontwikkeling en met Kleuterkracht heb je een compleet taalprogramma voor de groepen 1, 2 en 3. Wij gebruiken hiervoor leerlijnen, die worden weggezet via thema’s. Die onderwerpen, oftewel thema’s, bestaan weer uit activiteiten. Zo kan de leerkracht gemakkelijk een leerlijn kiezen en vervolgens een keuze maken uit een thema en vervolgens aan de gang gaan met de activiteiten. Zo hebben we onlangs het thema Professor Iks online gezet, maar er zijn nog veel meer fraaie thema’s en deze worden regelmatig aangevuld. De thema’s worden ook los aangeboden.

Kleuterkracht via het digibord en online lesgeven.

In plaats van via het digibord in de klas, kunnen de Kleuterkrachtlessen ook eenvoudig en in een paar tellen aangeboden worden aan de kinderen thuis, via bestaande tools, zoals Microsoft Teams of Zoom. Door de handige aanwijsgereedschappen, die standaard zijn opgenomen binnen Kleuterkracht, kunnen bepaalde onderdelen direct aangeduid worden of worden verduidelijkt.

Door de goede lessen, die samengesteld zijn door onze specialisten uit het kleuteronderwijs en de prachtige illustraties in Kleuterkracht, zullen de kinderen gemotiveerd zijn om de lessen te volgen en door het downloaden van het lesmateriaal en de opdrachtkaarten kunnen ze thuis aan de slag. Er kan bijvoorbeeld online een leuk verhaal voorgelezen worden, waarna de kinderen thuis de plaatjes in de juiste volgorde kunnen plakken en het verhaal navertellen aan de ouders, wat leuk! Met Kleuterkracht hoeven kinderen geen leerachterstand op te lopen en kunnen ze volop thuis aan de slag!

Uitproberen kan.

Wij bieden scholen een proeflicentie aan, om Kleuterkracht met één thema uit te proberen. Deze kun je gemakkelijk bij ons aanvragen. Vervolgens kunnen we een offerte maken, of je kunt direct een bestelling plaatsen. Je kunt al vanaf € 4,- per maand aan de slag met online lesgeven. Het complete (meest gekozen) pakket kost € 30,00 per maand en dan heb je alle thema’s en alle leerlijnen tot je beschikking. Met een abonnement van Kleuterkracht kun je direct online aan de slag.

Start vandaag dus nog met Kleuterkracht!