De Kleuterkracht Thema's

Het hele jaar door kun je aan de gang gaan met Kleuterkracht Thema's op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt ieder thema nu gedurende 6 weken (42 dagen) volop gebruiken.

Thema’s

De thema’s die wij aanbieden zijn afgestemd op de belangstellingswereld van het jonge kind en vallen binnen het domein: taal/lees ontwikkeling. Ze kunnen los besteld worden en ook direct afgerekend worden via de winkelwagen. Dan is het gekochte thema vanaf de besteldatum voor 6 weken (42 dagen) te gebruiken. In het Kleuterkracht pakket zitten alle beschikbare thema’s die op dat moment voorradig zijn. Daarnaast heeft het pakket het grote voordeel dat alle thema’s het hele jaar beschikbaar zijn.

De thema’s zijn voorzien van illustraties die jonge kinderen aanspreken. Het voordeel hiervan is, dat alles wat er gezegd wordt, ook via afbeeldingen getoond wordt. Daarmee is er sprake van drie intelligentievoorkeuren: kinderen die leren door te doen, kinderen die via taaloverdracht leren en kinderen die leren door beelden.

Als leerkracht kun je zelf bepalen of je onderdelen toevoegt of weglaat. Je kijkt dus naar het niveau van je groep en kiest op basis daarvan de juiste les uit een leerlijn.

Leerlijnen

De leerlijnen zijn afgestemd op de SLO doelen. Kleuterkracht heeft als enige de combinatie gemaakt van een les die beschikbaar is via een Digibord (aangevuld met concreet materiaal), waarbij je ook handelend bezig bent in de kring. De leerlijnen zijn:

  • tekstbegrip, 
  • eindrijm,
  • fonemisch bewustzijn,
  • fonologisch bewustzijn,
  • alfabetisch principe,
  • woordenschat,
  • functioneel lezen en schrijven.

Tijdens het aanbieden van de lessen, wordt telkens het niveau binnen de specifieke leerlijn aangegeven. Op deze manier weet je precies voor welke leeftijdsgroep(en) de les geschikt is.

Lees verder over leerlijnen, onderwerpen en activiteiten.

Twee verschillende soorten thema’s

Kleuterkracht Thema (Groep 1 en 2)

Een thema van kleuterkracht bestaat uit 7 taal-leerlijnen. Dit zijn de leerlijnen tekstbegrip, eindrijm, fonemisch bewustzijn, fonologisch bewustzijn, alfabetisch principe, woordenschat en functioneel lezen en schrijven.

Iedere leerlijn bestaat uit meerdere lessen, die op niveau kunnen worden aangeboden. Zo zijn er lessen voor begin groep 1, midden groep 1, eind groep 1, begin groep 2, midden groep 2 en eind groep 2. Naast de digitale lessen, krijg je ook het lesmateriaal en opdrachtkaarten erbij.

Kleuterkracht Thema+ (Groep 1,2 en 3)

Een thema van kleuterkracht bestaat ook uit 7 taal-leerlijnen. Dit zijn de leerlijnen tekstbegrip, eindrijm, fonemisch bewustzijn, fonologisch bewustzijn, alfabetisch principe, woordenschat en functioneel lezen en schrijven.

Iedere leerlijn bestaat uit meerdere lessen, die op niveau kunnen worden aangeboden (groep 1,2 en 3). Heb je een 1,2,3 combinatie en werk je zonder methode, dan is dit een prachtig aanbod voor groep3. Je werkt met groep 3 over hetzelfde thema dan dat je dat met groep 1 en 2 doet en gelijktijdig biedt je gevarieerd aanbod aan op het gebied van lezen en spelling.

De leerlijnen voor groep 3 zijn ook prima te gebruiken voor de leerling van groep 2, die al wat verder is of een uitdaging nodig heeft. We hebben ze allemaal wel eens in onze kleutergroep zitten, kleuters die al lezen.

Met thema plus is er altijd een uitdaging!

Beschikbare Kleuterkracht Thema’s voor groep 1 en 2

Kinderboekenweek thema

Thema – De Verbouwing

Je kunt het thema “De Verbouwing” prima gebruiken tijdens de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’.

Naar school

Thema – Naar School

Leerkrachten kunnen het thema “Naar School” gebruiken in de eerste weken van het schooljaar, maar natuurlijk ook op een ander tijdstip van het schooljaar.

Herfst thema

Thema herfst – de Appelboom

Het najaar is ook de tijd van oogsten, zoals de fruitoogst. Appels van de appelboom bijvoorbeeld. Wat hoort er bij de appel? Bekijk ons herfst thema de Appelboom.

Beschikbare Kleuterkracht Thema’s Plus (+) voor groep 1, 2 en 3

Winter thema
winter thema vogels in de winter

Winter thema: Vogels in de winter

Een heerlijk, nieuw winterthema dat ook prima te gebruiken is als er geen sneeuw ligt! Dit Kleuterkracht-thema richt zich met name op vogels in de winter!

Sinterklaas thema
sinterklaas thema piet bakt ze bruin

Sinterklaas thema – Piet bakt ze bruin

Weer een heel nieuw sinterklaasverhaal van Kleuterkracht. Met dit thema kun je ook samen met de kinderen aan de slag om pepernoten te gaan bakken.

Kinderen doen proefjes
kinderen doen proefjes

Kinderen doen proefjes – Professor Iks

Professor Iks werkt in zijn laboratorium en ontdekt per ongeluk dat kleuren gemengd kunnen worden en dat er zodoende nieuwe kleuren ontstaan.

Geschiedenis thema
geschiedenis thema Oek

Geschiedenis thema – Oek

Oek is een thema gebaseerd op een tijdperk uit de geschiedenis: Boeren en Jagers. Een super leuk thema voor de groepen 1,2 en 3!

Natuur thema
natuur thema kleine beestjes

Natuur thema – Kleine Beestjes

Dit prachtige natuur thema is een lust voor het oog. Kinderen zijn dol op kriebelbeestjes en zullen dan ook enthousiast hiermee aan de slag gaan.

Voorjaar thema
voorjaar thema tuin

Voorjaar thema – In de Tuin

Voorjaar thema "In de Tuin"gaat over Jan de tuinman. Wat groeit en bloeit er allemaal in de tuin? Ga samen met de kinderen aan de slag.

Herfst thema
herfst thema kabouters

Herfst thema – Kabouterfeest

Samen met de kabouters Pom en Puk gaan we naar het kabouterbos, dat in herfsttinten getooid is en waar een spannend avontuur beleefd wordt.

Herfst thema
herfst thema boswachter

Herfst thema – de Boswachter

Dit prachtige, groene thema maakt de kinderen o.a. bewust van het zwerfafval in de natuur en in onze bossen. Wat kunnen de kinderen hier zelf aan doen?

Circus thema
thema circus

Kleuterkracht thema – Het Circus

Dit thema over het circus prikkelt de fantasie van de kinderen. Het zit boordevol leuke en leerzame lessen over het kleurrijke circusleven.

Sinterklaas thema
sinterklaas thema

Sinterklaas thema – Sinterklaas verslaapt zich

Sint verslaapt zich en vertrekt gehaast naar de tv studio. Dit gaat hem niet “in de koude kleren zitten”. Wat fijn dat Piet dan voor warme kleding zorgt.

Voorjaar & Pasen thema

Voorjaar thema Het Kippenhok

Kaatje kip wil erg graag haar eigen eitjes houden. Ze is dan ook erg teleurgesteld als de boerin haar eitjes telkens weghaalt. Wat gaat Kaatje verzinnen?

De thema’s kosten €11,50 en de thema plus €23,85.

Ieder thema kun je voor een periode van 6 weken gebruiken. Dat doe je door naar het product te gaan (klik op button Meer Informatie) en dan te klikken op de button Bestel dit thema. Je kunt dan ook gelijk je bestelling afrekenen.

Er verschijnen regelmatig nieuwe producten.  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om zo op de hoogte te blijven.