kleuterkracht en nationaal programma onderwijs

Kleuterkracht en het Nationaal Programma Onderwijs

Het Nationaal Programma Onderwijs wordt twee jaar verlengd

Het Nationaal Programma Onderwijs is er voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Een flink bedrag gaat naar het primaire onderwijs en het is jammer als je dat laat liggen. Wij vinden het belangrijk dat een deel van het budget beschikbaar komt voor het kleuteronderwijs. Niet voor niets is het kleuteronderwijs een belangrijke basis voor het primaire onderwijs. Het programma is vanaf 25 februari 2022 met twee jaar verlengd!

Kleuterkracht biedt met haar pakketten en thema’s inspirerende en goed onderbouwde activiteiten en instructielessen voor de groepen 1-2-3 op een manier die bij kleuters past. Die lessen bieden wij aan als pakketten en als thema’s en die vallen precies binnen het programma. Als je dus een plan gaat maken en gaat indienen, dan kun je met hulp van het Nationaal Programma Onderwijs de komende jaren werken met Kleuterkracht.

Wat voor plan moet je dan indienen?

Het Nationaal Programma Onderwijs werkt met een menukaart met kansrijke interventies (verbeteringen). Je kunt als school zelf bepalen welke aanpak je kiest, maar wij adviseren dan te kiezen voor de interventies Directe Instructie (DI) en Individuele Instructie (II). Deze instructies maken deel uit van doelgebied B, een effectievere inzet van onderwijs om kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Ook kan er met behulp van Kleuterkracht voorzien worden in de instructies voor kleine groepen en één-op-één-begeleiding.

Bij de Directe Instructie gaat de leerkracht klassikale instructies geven en bij de vervolgactiviteiten wordt gekeken naar de behoefte van de leerling. Bij de Individuele instructie krijgt elke leerling individuele opdrachten en begeleiding. Beide interventies kun je uitvoeren met behulp van Kleuterkracht; onze producten zijn als het ware gemaakt voor beide instructies. Kleuterkracht biedt instructies voor de hele groep, maar kan ook individueel ingezet worden en voldoet aan de richtlijnen van het Nationaal Programma Onderwijs.

Hoe nu verder met het Nationaal Programma Onderwijs

Wij adviseren je ons meest gekozen product: Kleuterkracht pakket AB. Dit is het meest volledige pakket en is voorzien van alle beschikbare thema’s en leerlijnen. Ook ontvang je alle toekomstige thema’s en aanvullingen. Naast de online lessen krijg je van alle thema’s en leerlijnen het lesmateriaal en de opdrachtkaarten als pdf-bestand. Meer informatie over Kleuterkracht pakket AB staat op onze website en er is een gratis demo beschikbaar op Kleuterkracht thema Kleine Beestjes.

Omdat wij werken met een abonnement adviseren we je te kiezen voor het driejarige abonnement.

Een offerte aanvragen kan gemakkelijk online.

Meer informatie

Website Nationaal Programma Onderwijs
Pagina met betreffende interventies

Ontdek de kracht van Kleuterkracht