De lesmaterialen van Kleuterkracht

Lesmateriaal voor de onderbouw

Kleuterkracht biedt bij de thema`s ook prachtig verzorgd lesmateriaal aan voor de onderbouw, dat gratis te downloaden is bij het aangekochte pakket of thema.

Zo zijn er bij iedere leerlijn van elk thema speciale opdrachtkaarten, die na de aangeboden lesstof te gebruiken zijn als verwerking, zowel zelfstandig als met een korte instructie.

Het benodigde materiaal tijdens de lessen, zoals bijvoorbeeld letterkaarten, woordkaarten, spellingkaarten, strategiekaartjes, knijpkaarten en woordkofferkaartjes zijn allemaal als PDF te downloaden. Dit lesmateriaal sluit dus naadloos aan bij de te geven lessen, die je kunt aanbieden in de kring en met behulp van het digibord.

Kleuters kunnen zelf aan de gang gaan

Neem bijv. de leerlijn tekstbegrip: in de aangeboden les kunnen de kinderen aangeven wat er in het begin, midden en aan het einde van het verhaal gebeurt. Met de bijbehorende afbeeldingen kunnen de leerlingen als verwerkingsopdracht de afbeeldingskaartjes in de juiste volgorde opplakken. Vanzelfsprekend kunnen deze verwerkingsopdrachten op meerdere niveaus worden aangeboden. 

Bij de leerlijn functioneel lezen en schrijven zit bijv. een opdracht om een prullenbak te knippen en te plakken of te knutselen. Natuurlijk altijd inclusief met een opdrachtkaart, zodat de kinderen ook zelfstandig (na uitleg van de leerkracht) aan de slag kunnen.

lesmateriaal onderbouw

Kant en klaar en dat scheelt veel tijd

Ook bij de wat meer lastige leerlijnen, zoals fonemisch en fonologisch bewustzijn, hebben we uitdagende verwerkingsopdrachten gemaakt. Bij al onze thema`s zitten dus mooie opdrachtkaarten met passende verwerkingsopdrachten. Erg handig en kant en klaar. Niet eindeloos zoeken op internet, maar bijpassende lessen op een goed niveau en met de juiste lesdoelen c.q. doelstellingen.

Meer betrokken leerlingen

Natuurlijk is het ook leuk om samen met de kinderen tevens je eigen fantasie te gebruiken. De thema`s van Kleuterkracht nodigen juist uit, om samen te bedenken wat er allemaal mogelijk is per onderwerp. Je zult merken dat naarmate je met een thema aan het werk bent, de kinderen met eigen aanvullingen komen. En betrokken kinderen leren altijd meer! De makers van Kleuterkracht hebben ervoor gezorgd dat er bij vrijwel alle leerlijnen één of meerdere verwerkingsopdrachten voor je klaar staan. En dat natuurlijk voor groep 1 t/m 3!

Een lust voor het oog

De verwerkingsopdrachten hebben allemaal de kenmerkende stijl van Kleuterkracht. Vrolijke kleuren, mooie tekeningen en lessen en opdrachten die duidelijk uitgelegd kunnen worden. Vergeet vooral niet om de informatiebuttons in de lesprogramma’s te gebruiken voor een duidelijke uitleg en voor de bijbehorende lesdoelen dan wel doelstellingen.

Ken je Kleuterkracht nog niet? Bekijk dan onze producten.